Relatieproblemen oplossen

Blijf niet piekeren over problemen in je relatie

Heb je het idee dat je partner en jij langs elkaar heen leven? Zijn er ruzies? Te veel ruzies, of te heftige ruzies? Is de intimiteit zo goed als verdwenen? Lijkt het of jullie verschillende behoeftes hebben en uit elkaar groeien? Elke relatie kent ups en downs. Soms korte tijd en soms langere tijd. Geef jezelf en je relatie met je partner de kans om tot oplossingen te komen. Neem de stap om in gesprek te gaan!

Veel voorkomende relatieproblemen

Een van de partners zit niet lekker in zijn of haar vel

Soms zit je niet lekker in je vel. Daar zijn allerlei oorzaken voor. Bijvoorbeeld een nare situatie op het werk, een overlijden van vriend of familielid, het verwerken van een miskraam of ziekte met alle gevolgen van dien. Dit heeft weerslag op jou en je naaste omgeving. Er kan ruzie ontstaan met je partner, je voelt je onbegrepen, je slaat helemaal dicht en praat niet meer…. Hoe kan dat anders?

Jullie leven langs elkaar heen

Je leeft nog wel in één huis, maar elkaar écht spreken doe je niet meer. De gesprekken gaan over de kinderen en de boodschappen, maar niet meer over jullie en over hoe je je voelt. Je wilt graag weten hoe je elkaar weer kunt bereiken.

De intimiteit is weg

Jullie raken elkaar niet meer aan. Geen spontane knuffels. Seks op een laag pitje. Wist je dat juist lichamelijk contact tussen twee personen er voor zorgt dat je vertrouwd bent met elkaar? Als je elkaar een lange knuffel geeft, dan komen er stoffen vrij die zorgen voor een geluksgevoel. Hoe vind je elkaar weer?

Problemen met seksualiteit

In veel relaties is een probleem met seksualiteit niet een onderwerp waarbij partners zich heel erg op hun gemak voelen om te bespreken. Toch is het goed om het samen over jullie seksleven te hebben. Is het voor beide partners even bevredigend? Soms zijn er andere behoeftes qua frequentie of beleving. Hoe bespreek je dit met je partner?

Sleur

De passie van het eerste moment is weg. De roze bril is afgezet. Je bent al een lange tijd bij elkaar en ergens knaagt het: ‘Is dit het nou?’ Je merkt dat je soms zelfs aangetrokken raakt tot andere personen. Dan is het tijd om aan de bel te trekken.

Ruimte nodig

De een heeft meer ruimte nodig voor de eigen ontwikkeling dan de ander. De een wil graag dingen samen doen, terwijl de ander af en toe behoefte heeft om juist dingen alleen te doen. Hoe kom je op één lijn, zonder de ander te kort te doen?

Het vertrouwen is weg

Door allerlei situaties kan het vertrouwen in de ander weg zijn. Dat is heel pijnlijk en zorgt voor spanning. Toch wil je eigenlijk het liefst samen door en het niet zomaar opgeven. Hoe kom je weer bij elkaar?

Onenigheid over de opvoeding van de kinderen

Je voedt je kinderen samen op. Maar in de loop van de tijd blijkt dat jullie heel verschillend denken over ouderschap, taakverdeling en opvoedingskwesties. Wil je samen op één lijn komen?

Je overweegt een echtscheiding

Alle relatieproblemen kunnen ervoor zorgen dat je aan een scheiding gaat denken. Misschien is het makkelijker om uit elkaar te gaan? Passen we nog wel bij elkaar? Moeten we zo samen oud worden? Maar wil ik dit echt wel?

Je relatieproblemen oplossen met relatietherapie of relatiecoaching

Als je een van bovenstaande situaties herkent, dan wil ik je graag helpen. Relatietherapie of relatiecoaching kan helpen om problemen helder te krijgen, pijn uit te spreken en obstakels samen proberen op te ruimen. EFT blijkt een krachtige relatietherapie waarmee veel relaties zich alsnog verdiepen en paren elkaar weer vinden. In een nieuw evenwicht,  in een hechtere verbinding en veelal met hernieuwde passie. Je kunt samen door! Het lijkt me fijn om jullie daarbij te helpen!