Adieu, Auf Wiedersehen, Adios!

De vakantieperiode is weer voorbij ……… we zijn weer thuisgekomen en hopelijk door de vakantie weer meer tot onszelf gekomen. Hoe is het met onze persoonlijke thermometer gesteld? En met de relatiethermometer?
Heeft de vakantieperiode je gebracht wat je hoopte en wat je nodig had?

Wat was jouw behoefte  toen je vakantie begon? Je hoort nogal eens de volgende verzuchtingen:
– Eindelijk vrij!                                               – Leuke dingen doen!
– Vrij zijn en niets moeten!                          – Geen verplichtingen!
– Uitslapen en uitrusten!                              – Doen waar ik zelf zin in heb!
– Geen stress en haast!

En had je misschien ook speciale verwachtingen omtrent je relatie? Zoals:
– Meer tijd voor elkaar                                – Samen leuke dingen doen
– Meer praten met elkaar                           – Samen ontspannen
– Zonder stress minder ruzies                   – Meer tijd om te vrijen

En nu ………… is de vakantieperiode weer voorbij.  Hopelijk heeft het je goed gedaan, ben je uitgerust, heb je nieuwe energie opgedaan en is je relatie weer opgebloeid! Soms helaas wordt juist in een vakantieperiode duidelijk dat je met innerlijke vragen rondloopt, met levensvragen worstelt of dat jullie relatie niet meer zo fijn en soepel wil verlopen als eerst.

Een vakantieperiode is zeker goed en heilzaam om lichamelijk weer op krachten te komen en ook heilzaam om je hoofd te ontspannen van al het werk en leuke ontspannende dingen te doen.
Maar de vakantieperiode is ook heilzaam om rust en aandacht te kunnen geven aan wat er op dieper niveau in je hart leeft; welke vraagstukken, welke gevoelens gaan er in je om? En misschien al langere tijd maar is het moeilijk om tijd en rust te vinden om echt te luisteren naar je innerlijke stem? Er komen dan soms innerlijke waarheden aan de oppervlakte die je iets te zeggen hebben. En al is dat soms verwarrend en lastig, uiteindelijk wijst je innerlijke stem je de goede weg. Al moet je er wel mee aan het werk!

Padmasambhava, een wijze uit de 8e eeuw, zei: “Besef één ding en alles is opgelost – verblijf binnen uw eigen natuur, uw gewaarzijn”.

Enerzijds kan het jammer zijn als er juist in de vakantieperioden persoonlijke vraagstukken en relatie-perikelen duidelijker worden. Aan de andere kant: het maakt je duidelijk dat er werk aan de winkel is!
Luister naar die signalen en ga er mee aan de slag! Het gaat om je eigen persoonlijke en/of relatiegeluk! Laat het kwik van de thermometer niet steeds lager zakken maar ga weer voor zomerse temperaturen!