de relatietuin

De relatietuin

Wie geniet er in de lente niet van mooie bloesem aan de bomen en ontluikende krokussen en narcissen? Wandelend door een prachtig park, genietend van de kleuren en geuren van het gras, de bloemen en de wind die waait door de goed onderhouden bomen en struiken.  Goed verzorgde paden en perken,  bloemen gerangschikt op kleur, heggen in een mooie vorm geknipt, gouden regen en blauwe regen uitbundig over pergola’s hangend……………

Het geeft ontspanning aan je lijf en een weldadig gevoel van opademen aan je geest!

Er zit heel wat mankracht en hoeveelheid uren arbeidswerk in zo’n park!

Hoe ligt jullie relatietuin er bij? Goed onderhouden of is het een oerwoud? En weten jullie van elkaar eigenlijk hoe de ander zich voelt in jullie tuin? Wandelen jullie samen wel eens door de relatietuin om te genieten van al het moois en om te kijken of er een bepaalde hoek niet eens nodig gesnoeid of gezaaid moet worden?
En hoe staat het met de werkverdeling tussen jullie? Rommelen jullie zomaar wat aan of stemmen jullie de taken of elkaar af?

Onderhoud Tips voor de Relatietuin:

1 Laat merken dat je nog steeds blij bent met elkaar, jullie zelf zijn de belangrijkste objecten in de relatie!

2 Zorg geregeld voor vrolijke bloemen; dat kan een echte bos bloemen zijn, maar ook eens een uitje met elkaar, een verrassingsmaaltijd voor je partner klaargemaakt,  een spontane knuffel, een compliment, een hand-in-hand-wandeling om even samen te zijn en de boel de boel te laten……………dat zijn allemaal bloemen in de tuin.

3 Wiedt geregeld onkruid met elkaar. Vertel elkaar eerlijk waar je niet blij van wordt maar verdrietig of boos. Ruzies,  meningsverschillen en irritaties die niet uitgepraat worden gaan woekeren en overwoekeren op den duur ook de mooie bloemen. Of twijfels en moeilijke gedachten die niet uitgesproken worden; ze  gaan een innerlijk leven leiden en je bent niet meer met zorg en aandacht bij je partner en bij jullie relatie.

4 Blijf nieuwe perken inzaaien of nieuwe struiken planten. Blijf in ontwikkeling samen. Heb aandacht voor de persoonlijke ontwikkeling van je partner en blijf op elkaar afstemmen. Is een van jullie een bepaalde hoek in de tuin zat, bijvoorbeeld ieder jaar gewoontegetrouw op vakantie naar Frankrijk maar je wilt eigenlijk eens wat anders? Of iedere zaterdaginvulling  staat vast met sportaktiviteiten, boodschappen doen en ’s avonds televisie kijken?
Misschien was dat een periode prima en fijn maar heeft één van jullie er nu genoeg van. Kun je dat met je partner bespreken en de tuin veranderen?

Er is veel mogelijk met een tuin, van moestuin, tot siertuin, van waterval tot veel mozaïkbestrating……..Iedere relatie is uniek. Maak jullie eigen unieke relatie, laat anderen er van denken wat ze willen. Als jullie het maar sàmen doen en je er allebei gelukkig in bent!

Elska