Relatietherapie Reflectare

Zwaar weer in de relatie

Een relatie vorm geven is een voortdurend proces. Gaandeweg kom je samen in de relatie van alles tegen. Wanneer de relatie niet lekker meer loopt en je komt er samen steeds maar niet uit, kan relatietherapie of coaching een helpende hand bieden.

Bijvoorbeeld bij:

  • communicatieproblemen
  • geschaad vertrouwen
  • verwijdering i.p.v. verbinding
  • onbegrip, irritaties, ruzies
  • problemen met de seksualiteit
  • sleur, waar is de sprankeling
  • spanningen

Relatietherapie: Om samen knelpunten op te lossen

Soms loopt je relatie niet lekker meer, er zijn spanningen. Er ontstaan problemen die er eerst niet waren. Je kunt je er radeloos onder voelen! Het is niet altijd mogelijk om daar samen met je partner uit te komen. Dan is het goed om hulp te zoeken. Ik maak onder meer gebruik van Emotionally Focused Therapy. Openheid en eerlijkheid zijn uitgangspunt in de gesprekken. We onderzoeken welke problemen er precies spelen en gaan na welke negatieve patronen die problemen in stand houden of verergeren. Met gesprekken en oefeningen gaan we op zoek naar passende oplossingen.

Relatiecoaching: Om samen weer te gaan stralen

Relatiecoaching is een goede optie wanneer er nog niet al te grote problemen spelen. Je wil bewust omgaan met je relatie, een soort APK doen om zuinig te zijn op je relatie. Stellen die de valkuil van matheid of sleur ervaren of denken dat hun communicatie wel wat beter kan trekken dan bijvoorbeeld aan de bel. Misschien zijn jullie nog wel on speaking turns, maar wil je voorkomen om uit elkaar te groeien in jullie drukke bestaan. Jullie ervaren je relatie als erg mooi maar is er net een lastig thema of lastige situatie opgetreden. Ik ga graag het gesprek met jullie aan.

Geef je relatie de kans om weer tot bloei te komen

Het is nooit te vroeg om je relatie eens onder de loep te nemen! Ook voor relaties geldt: beter voorkomen dan genezen. En in een gezonde relatie valt zoveel te genieten! Kleine onvrede kan verder woekeren……. Laat dat niet gebeuren, maar geef je relatie de kans om weer tot bloei te komen. Neem vandaag de eerste stap!

Lees hier meer over de kosten van relatiecoaching of relatietherapie.