Emotionally Focused Therapy

Ontdek Emotionally Focused Therapy

Als EFT-therapeute werk ik met Emotionally Focused Therapy. Deze relatietherapie is ontwikkeld door dr. Sue Johnson in Canada. Zij heeft jarenlang onderzoek gedaan naar echtparen en heeft gezocht naar een effectieve manier om de verbinding te herstellen of te verbeteren. Zij heeft die inzichten bijeen gebracht in EFT. Wereld beroemd is haar boek “Houd me vast”. Inmiddels is het de best onderzochte relatietherapie en bewezen effectief.

emotionally focussed therapy - eft therapie

Het is bedoeld voor paren die verwijdering ervaren of vastlopen in een patroon van conflicten. Of ook met andere vraagstukken zitten die het gevoel van verbondenheid en veiligheid aantasten.
Aan de hand van EFT kijken we naar de communicatie en gedragspatronen binnen jullie relatie. Ook helpt de methode emoties te duiden. Waarom lopen de emoties zo hoog op, ontaardend in heftige ruzie, of bij anderen uitlopend op ijzige stilte? De therapie richt zich op een betere emotie- interactie tussen beide partners.

Kies voor therapie in 3 fases

De Emotionally Focused Therapy is ingedeeld in drie fases.

– in fase 1 leer je (negatieve) patronen binnen je relatie herkennen en begrijpen. Dit kan veel inzicht geven in waarom je bepaalde dingen doet en zegt. Ook begrijp je beter waarom je op een bepaalde manier op elkaar reageert.
– in fase 2 benoemen en onderzoeken we welke betekenis de emoties nu eigenlijk hebben. Waarom lopen de emoties en gevoelens zo hoog op dat het jullie alleen maar verder verwijdert van elkaar?
– in fase 3 zoeken we naar oplossingen voor de problemen. Deze gaan jullie toepassen, zodat jullie steeds minder vaak terugvallen in de negatieve patronen van fase één en twee.

Wat kan Emotionally Focused Therapy voor je relatie betekenen

EFT blijkt succesvol want:

  • Het werkt bij heel veel verschillende echtparen en stellen
  • Na deze therapie is er weinig terugval in oude gewoontes
  • Partners zijn na de therapie sterker met elkaar verbonden
  • Het werkt ook bij stellen met psychische of lichamelijke klachten
  • Is geschikt voor paren van verschillende geaardheid of culturele achtergrond
  • Is geschikt in alle verschillende levensfasen

Laat je gegevens achter op het online contactformulier, bel naar 06-28976894 of stuur een e-mail naar info@reflectare.nl.