Relatie en seksualiteit

Heeft u zorgen over seksualiteit in uw relatie?

Van alle relatieproblemen zijn de problemen die te maken hebben met seksualiteit misschien wel de meest voorkomende en de minst besproken in een relatie.

Frequentie

Seks hoort bij je relatie. Het zorgt voor intimiteit. Dicht bij elkaar zijn geeft een vertrouwensband naar elkaar. Soms heeft de ene partner meer behoefte aan seks dan de ander. Soms is de seks zelfs helemaal verdwenen! Het is goed om dit bespreekbaar te maken, hoe lastig dat ook kan zijn! Laat je de onvrede hierover voorbestaan dan kan dat jullie verbondenheid te kort doen. En in het ergste geval kan één van de partners zijn heil elders gaan zoeken

Vorm

Waar de een van recht-toe-recht-aan seks houdt, is de ander misschien wel meer op zoek naar variatie in de seksualiteit. Ik wil jullie helpen het bespreekbaar te maken. Meestal geeft dat veel opluchting en zorgt het voor meer begrip naar elkaar. Met meer begrip voor elkaar kun je vaak tot verrassend nieuwe stappen en diepgaand contact komen!

Laat maar even zitten

Zwangerschap, bevalling, maar ook familiecrisis of ongelukkig voelen in werk en privé kunnen ervoor zorgen dat je het gevoel hebt van ‘laat de seks maar even zitten’. En dat mag natuurlijk! Maar laat deze situatie niet te lang duren, en blijf in contact met je partner.

Een geschiedenis

Het kan zijn dat een van beide partners in het verleden vervelende of zelfs schadelijke ervaringen heeft gehad met seksualiteit. Dit kan je relatie enorm beïnvloeden. Het is vaak voor beiden lastig om het een plek te geven in jullie intimiteit.

Hoe relatietherapie jullie kan helpen

Ik wil jullie helpen de problemen bespreekbaar te maken. Het werkt bevrijdend, verhelderend en opent vaak nieuwe mogelijkheden.
Seksualiteit is bij uitstek iets fijns en samenbindend binnen een relatie! Maar soms stroomt de seksualiteit niet meer en zijn er blokkades ontstaan. Hierboven zijn een paar veelvoorkomende situaties genoemd, maar er zijn nog andere lastige facetten waar je mee rond kunt lopen. Ik wil jullie helpen de blokkades op te sporen en oplossingen te zoeken zodat jullie seksleven weer in flow komt!