Relatie tips

Haal de roze bril eens uit de la!

Ken je nog dat gevoel? Dat je in het begin van de relatie naar je partner keek met een nieuwsgierige blik en vlinder-gevoel in de buik? Maar na enige tijd: Er is een relatie ontstaan………De relatie houdt stand………. Maar je ervaart enige sleur of gewenning…………. De roze-bril-gevoelens tintelen niet meer…………. De roze bril ligt in de kast………. Ik denk dat we soms die roze bril bewust kunnen opzetten! Haal hem gewoon eens uit de la!

Maak tijd voor elkaar

Kies 1 avond in de week uit die je aan elkaar besteedt. Tablet en tv uit, laptop dicht, telefoon op stil. En lekker praten. Of een spelletje doen, of samen bespreken wat je in huis wilt veranderen.

Creëer een prettige sfeer

Maak samen eten, of drink koffie met een heerlijke lekkernij. Een open haard is natuurlijk helemaal geweldig en een een lekker warm dekentje.

Weet wat de ander belangrijk vindt

Is het onverdeelde aandacht krijgen van de ander? Dat iemand je helpt met praktische oplossingen? Wil je verrast worden met iets leuks? De meeste mensen vinden alles leuk maar vaak is er 1 ding wat je partner bijzonder waardeert. Weet je wat dat is? En weet je wat jou het meest plezier doet?

Stel de vraag: hoe kunnen we optimaliseren?

Soms kan iets heel kleins een hele praktische oplossing zijn voor een hobbel. Dat jullie vaker per week het koken verdelen. Dat de andere partner de kinderen uit school haalt. Dat de boodschappen 1 keer per week worden gedaan. Dat jullie elke avond de planning van de volgende dag doornemen. Stel elkaar af en toe deze vraag.

Gedurende de corona crisis gaan onze live sessies gewoon door, met gepaste maatregelen. Ook online sessies zijn mogelijk in deze tijd. Houd jezelf en je relatie gezond in de coronacrisis!
+