Relaties op je werk

Ervaar jij stress van relaties op je werk?

Je werk is de plek waar je vaak de meeste uren van de dag door brengt. Dat kunnen hele leuke uren zijn, maar soms duurt een werkdag lang, loop je tegen problemen aan of ervaart veel stress.

Stress is beslist niet gezond voor je! Zowel pysichisch als lichamelijk niet. En behoed je voor een burn-out!

Als er op het werk een echt conflict speelt, kan het heel spanningsvol worden en daar word je thuis ook niet vrolijker van! Samen met jou wil ik uitzoeken waar precies de pijn zit en wat onderliggende oorzaken zijn van de problemen. We gaan ook bekijken hoe jij tot je recht kunt komen op de plek waar je werkt.

Omgaan met collega’s

Collega’s zoek je meestal niet zelf uit. Je komt in een team mensen en samen werk je aan een doel binnen het bedrijf. Daarbij heb je collega’s die het beste uit jezelf halen. Dat soort mensen moet je koesteren. Maar er zijn ook collega’s die het bloed onder je nagels vandaan halen en waarbij alle communicatie verkeerd begrepen lijkt. Hoe kan je toch samenwerken met zo’n collega? We bespreken samen waar het mis loopt en hoe je effectiever met zulke collega’s kunt communiceren.

Hoe wordt ik assertiever tegenover collega’s op werk?

Er zijn altijd situaties op het werk waarvan jij denkt dat het effectiever en beter kan. Dat hoeven geen wereldschokkende zaken te zijn, maar kan iets simpels zijn als: collega’s die hun vergaderstukken op tijd en volgens jouw normen aanleveren. Of vergaderingen effectief laten verlopen. Of je merkt dat je werk doet wat niet helemaal bij jouw takenpakket past; hoe kan je dat uitbesteden aan een collega? Hoe krijg je collega’s zo ver dat ze doen wat jij vindt dat passend is? En op de manier die jij graag wilt? In coaching kunnen we handvatten bespreken waarmee je relaties op je werk optimaal kan benutten en zo je werkomgeving prettiger en effectiever kunt maken.

Werk en privé combineren is een uitdaging

Je hebt ervoor gekozen om een aantal uren per week te werken. En misschien heb je een gezin. Het kan een hele uitdaging zijn om werk en privé te combineren! Je wilt het op beide plekken goed doen: je werkrelaties onderhouden en je werk goed doen en je relatie met partner en relatie met je kinderen genoeg aandacht geven. Als je tegen de grenzen van je kunnen aan loopt, en niet meer weet hoe je alles in goede banen kunt leiden, is het goed om er over te praten en het niet op te kroppen. Nogmaals: stress helpt je van de wal in de sloot. Het kan meer kapot maken dan je lief is!. Zo ver wil je het niet laten komen. En ook werk kan in principe veel voldoening en plezier geven.
In een aantal gesprekken gaan we ons focussen op jouw situatie om die ten goede te laten veranderen. , welke keuzes je kunt maken zodat werk en privé weer in balans komen.

Wat kan ik voor je betekenen?

Loop jij ook tegen nare situaties aan op het werk of ervaar je veel stress? In een coachingstraject kan ik je verder helpen. We gaan een aanpak zoeken waarmee  jij het beste uit jezelf en je collega’s kan halen. We richten ons op jouw wensen en wat haalbaar is. We bespreken de doelen en stellen een stappenplan op dat nodig is om de doelen te bereiken. Ook bespreken we welke keuzes jij kan maken om werk en privé weer in balans te brengen. Zo nodig doen we vaardigheidstraining zodat jij je sterker gaat voelen om bepaalde zaken aan te pakken..

Wanneer stress het grootste probleem is en burn-out ligt op de loer kan ik je een apart traject voor aanbieden.