De vijf natuurgerichte principes van de BATC

Mijn visie en werkwijze – 5 natuurgerichte principes

Als paramedisch natuurgerichte therapeut werk ik vanuit een holistische mensvisie. De mens is een eenheid waarin allerlei aspecten elkaar beïnvloeden en effect hebben op ons welbevinden. Zoals het lichamelijke, psychische, sociale en spirituele aspect. Ook werk ik vanuit de vijf natuurgerichte principes opgesteld door de BATC. Deze principes zijn belangrijke richtlijnen waardoor je als mens zo goed mogelijk in balans kan leven.
Hieronder lees je over de vijf principes, en mijn invulling en werkwijze daar van.

1 Energie

Hoe is het met jouw lichamelijke en psychische energie-level gesteld? Als er spanningen en blokkades zijn kan onze levensenergie niet vrij stromen en je ervaart klachten. Als je open kunt zijn over wat je bezig houdt, bouw je minder psychische en lichamelijke spanningen op. In therapie werken we aan die openheid en aan bewustwording en zoeken we de positieve energie op.

2 Prikkeloverdracht

Prikkeloverdracht is de communicatie van ons interne systeem waarbij de hersenen een belangrijke rol spelen in het opvangen en vertalen van allerlei signalen. Als we onze lichamelijke of psychische signalen  niet goed begrijpen kan er miscommunicatie ontstaan in ons interne systeem. Het kan onze energiestroom blokkeren en daardoor ontstaan er klachten.
Met behulp van gesprekken, creatieve opdrachten, lichaamsgerichte oefeningen en mindfulness werk ik met jou aan het opsporen van blokkades en aan het beter omgaan met lichaams- of emotiesignalen.

3 Drainage

Zowel fysiek als psychisch ontstaat er bij iedereen een bepaalde mate van ballast in zijn leven. Het opschonen van je systeem is belangrijk, ook omdat het het zelf herstellend vermogen bevordert. In de sessies onderzoeken welke negatieve mechanismen, gedachten en leefpatronen er in je leven zijn en hoe je daar positieve veranderingen in kunt maken.
Ik werk ook met mindfulness. Mindfulness kan je o.a. reinigen van stress.

4 Voeding

Zowel fysieke voeding als ook geestelijke voeding speelt een belangrijke rol voor ons welzijn. Door gezond eten voeden we ons fysieke lichaam zodat het optimaal kan functioneren. Geestelijk voeden we ons met bijvoorbeeld gedachten, overtuigingen en omgang met mensen en dingen.  Wanneer deze negatief zijn werken ze belemmerend voor ons welbevinden, zijn ze positief dan werken ze opbouwend. In de sessies werken we aan bewustwording daarvan en onderzoeken we op welke positieve veranderingen jij kunt inzetten.

5 Levenskunst

Dit heeft te maken met in goed contact staan met jezelf en met bewustwording. Als je daarin groeit kun je belemmerende patronen en stagnerende energie bij jezelf herkennen alsook dat je ontdekt waar je energie van kríjgt en wat je diepe behoeften zijn. Je neemt verantwoordelijkheid voor je eigen leven en de levensprocessen waar je in verkeert. Je gaat met meer mildheid en aandacht naar jezelf kijken en kan daardoor lichter en positiever in het leven staan.
Graag help ik mensen met dit proces van bewustwording.

 

Werkvormen waar ik mee werk: gesprek, zelfreflectie op gevoelens en gedachten, creatieve opdrachten, mindfulness, mindfulness based cognitieve therapie, lichaams- en ademoefeningen; stemexpressie, rollenspel.

Ik overleg altijd met je of je bepaalde opdrachten of oefeningen wil proberen. We kijken wat bij jou past.

Gedurende de corona crisis gaan onze live sessies gewoon door, met gepaste maatregelen. Ook online sessies zijn mogelijk in deze tijd. Houd jezelf en je relatie gezond in de coronacrisis!
+