Individuele therapie

Individuele therapie om weer in balans te komen

Het kan lastig zijn om in verschillende levensfases grip te houden op jezelf en op allerlei situaties. Er zijn periodes dat je daar wel wat hulp bij kunt gebruiken! Als paramedisch natuurgericht therapeut werk ik met mensen aan een hernieuwde lichamelijke en psychische balans. En ik werk als natuurgericht therapeut vanuit de vijf natuurgerichte principes.

De therapie die ik geef is helend en helpend bij:

 • stress- en burn-outklachten
 • piekeren en onrust
 • lichamelijke malaise
 • somberheid
 • lusteloosheid
 • slapeloosheid
leven in balans

Om daarna:

 • meer innerlijke rust en balans te ervaren
 • allerlei levenssituaties beter aan te kunnen
 • fitter, lichter en positiever in het leven te staan
 • in beter contact te staan met jezelf
 • met meer zelfbewustzijn in het leven te staan
batc beroepsorganisatie

Welke individuele therapie bied ik aan?

Dat kan op verschillende manieren en in de intake bespreken we wat het beste voor jou is om mee aan de slag te gaan. Ik hanteer twee werkwijzen:

1 Een Mindfulness Programma van acht sessies. Het programma is gebaseerd op Mindfulness Based Cognitieve Therapie. Deze methode heeft wetenschappelijk aangetoond dat veel mensen er baat bij hebben. Natuurlijk zijn er meer sessies af te spreken, als je daar behoefte aan hebt.
2 Een mix van gesprekken, mindfulness, creatieve opdrachten en lichaamsgerichte oefeningen.  Het is aangetoond dat expressie-oefeningen en ervaringsoefeningen het gevoel aanspreken en daarmee een verwerkingsproces en helend proces op gang brengen. Het werkt bevrijdend en inzichtgevend. Het aantal sessies ligt niet vast, dat is afhankelijk van het proces en van wat je wilt.

Hoe ben jij er aan toe? Is het tijd om eens aan jezelf te werken?

Individuele therapie geeft je dieper inzicht in jezelf en in je situaties. En vooral ook meer innerlijke rust en balans. Daardoor kun je verrijkt en met nieuwe moed je privéleven of werksituatie weer aan.

Nog wat meer informatie over hoe en wat in de therapie:

1 Wat betreft het Mindfulness Programma van acht sessies:
Dat programma bestaat ten eerste uit veel oefenen samen bij mij in de sessies. En ook uit gesprekken om de oefeningen heen. Ten tweede is het huiswerk heel belangrijk. Het is essentieel voor het slagen van de therapie om thuis de opdrachten en oefeningen te doen die je mee krijgt vanuit de sessies. Het is dus belangrijk dat je dit beseft en er tijd in wilt investeren. Alles voor het goede doel natuurlijk!

Dit programma kun je individueel volgen en als ik het in een groep aanbied, zet ik het op mijn site. Bel of mail ook gerust om daar naar te vragen.

2 De mix-methode bestaat uit mindfulness, gesprekken en verschillende expressie-oefeningen. Waarom expressie-oefeningen?
Als je muren aan het sausen bent, wandelt in het bos, bewust geniet van lekker eten en dergelijke, gaan gevoel en denken samenwerken. Je zintuigen en motoriek zijn direct verbonden met je emotionele brein en dat geeft weer signalen door aan het centrale zenuwstelsel. Op die manier brengen ervaringsgerichte oefeningen je op een prettige en directe manier in contact met je innerlijk.
Als we een  opdracht doen met bijvoorbeeld tekenen of schilderen, hoeft het bij wijze van spreken ‘nergens’ op te lijken! Het kan ook met symbolen of simpele kleurvlakken. Maar het kan een belangrijk proces  op gang brengen doordat het je gevoelens directer aanspreekt. Het kan een belangrijke aanvulling zijn op de gesprekken die we hebben. Dit geldt ook voor lichaamsgerichte oefeningen.

Zo kom je tot nieuwe inzichten over jezelf,  je gevoelens en verlangens.
Belangrijk om te weten is dat ik altijd met je overleg of je de opdrachten wilt proberen. En je kunt het nooit fout doen omdat het oefeningen zijn waar jij aan groeit op jouw manier!
De ervaring leert dat veel mensen het zelfs prettig en bevrijdend gaan vinden om eens op een andere manier bezig te zijn met zichzelf. Juist eens niet alleen maar denkend met het hoofd maar voelend en ervarend met meer je hele zelf!

Lees hier over de kosten van coaching en therapie.