Gezinstherapie onderdeel van relatietherapie

De rol van je gezin in relatieproblemen

Problemen in je gezin? Een gezinstherapeut kan helpen. Het hebben van een gezin is geweldig, maar kan soms ook overweldigend zijn. Zowel een gezin met kleine kinderen die veel verzorging nodig hebben, als een gezin met pubers die veel aandacht vragen, kan heel intensief zijn. In welke fase van het gezinsleven je ook zit, je hebt altijd te maken met uitdagingen. Soms zorgen deze uitdagingen voor problemen in je relaties met je partner en anderen en kom je er zelf even niet meer uit. Dan help ik je graag verder.

Omgaan met kinderen

Er wordt weleens gezegd dat kinderen met je meegroeien. Dat is waar, maar dat betekent niet dat elke fase van het opvoeden je gemakkelijk af gaat. Misschien heb je het gevoel dat je niet beschikt over de vaardigheden om je kinderen op de juiste manier te benaderen. Een relatietherapeut of specialistische gezinstherapeut kan je dan dat steuntje in de rug geven. Ik ga als ervaringsdeskundige graag met je in overleg om je verder te helpen.

Onenigheid over de opvoeding

Een ander probleem waar ik als relatietherapeut je mee kan helpen, is onenigheid over de opvoeding van de kinderen in je gezin. Dit probleem komt vaak voor wanneer beide partners een verschillende opvoeding hebben gehad. Je kinderen worden dan waarschijnlijk met een mix van beide opvoedstijlen opgevoed. Dit kan wrijving veroorzaken. Als relatietherapeut help ik jullie om weer op één lijn te komen. Daarnaast zorg ik ervoor dat jullie samen gaan bedenken wat jullie belangrijk vinden voor jullie kinderen. Dit kunnen jullie dan toepassen in de opvoeding. Zo kun je straks weer volledig genieten van het gezinsleven en de relatie met je partner en anderen.

Mijn visie als relatiedeskundige

Doordat ik jarenlang in het onderwijs heb gewerkt met kleuters en pubers en daarnaast een eigen gezin heb met vier kinderen, ben ik een echte ervaringsdeskundige. Het is belangrijk om je kinderen te koesteren, maar ook om ze op te voeden tot sterke personen vol zelfvertrouwen. Ik denk met jullie mee in lastige situaties waar je tegenaan loopt. Daarnaast kunnen we bespreken hoe de balans tussen werk en privé verloopt. We bekijken hoe je als partners met elkaar omgaat in het zoeken naar deze balans in je relatie. In onze gesprekssessies zoeken we naar oplossingen die je verder helpen.

Neem contact op voor hulp

Heb je ook te maken met gezinsproblemen en zorgt dit voor een stroeve relatie met je partner? Neem dan contact met mij op. Je kunt mailen naar info@reflectare.nl of te bellen via 06-28976894. Alle informatie wordt vertrouwelijk behandeld. Ik help u als relatietherapeut graag verder.