Relatie met je kinderen

Kleine kinderen kleine zorgen, grote kinderen…….

Een gezin is geweldig. Maar kan soms ook overweldigend zijn. Of je nu een gezin hebt met jonge kinderen die veel verzorging nodig hebben of een gezin met pubers die veel aandacht vragen, het is intensief. In elke fase van je gezinsleven kom je andere uitdagingen tegen. Waar kun je zoal tegen aan lopen?

  • Pubers die je wilt begeleiden maar stapje voor stapje ook los moet laten. Hoe doe je dat?
  • Jullie (jij en je partner) voelen je vaak vooral “vader en moeder”, waar is het verliefde stel?
  • Je bent een eenoudergezin; hoe kom je toch aan jezelf toe?
  • Er is veel spanning of ruzie tussen kinderen onderling
  • Er is veel ruzie tussen jou als ouder en je kind(eren)

Omgaan met kinderen van alle leeftijden

Ze zeggen altijd dat je mee groeit met je kinderen. Dat is ook zo, maar het wil niet zeggen dat elke fase van opvoeden je even makkelijk af gaat. Soms heb je het idee dat je vaardigheden mist om op de juiste manier je kinderen te benaderen. Dan is het fijn om een steuntje in de rug te krijgen en met een (ervarings)deskundige te kunnen overleggen.

Onenigheid over de opvoeding van de kinderen

Jij en je partner zijn allebei verschillend opgevoed. Hoe je je kinderen opvoedt, is waarschijnlijk een mix van beide opvoedstijlen. Daardoor kan er wrijving ontstaan: “Waarom doe jij het zo ….?” “Waarom laat je dit toe bij de kinderen….?” “Ik vind niet dat onze kinderen… ” ” Jij doet niets in de opvoeding….”

Ik help jullie om op één lijn te komen en samen te bedenken wat jullie belangrijk vinden voor jullie kinderen en hoe jullie dit kunnen toepassen in de opvoeding. Dat schept mogelijkheden om ook te blijven genieten van je kinderen en gezinsleven!

Mijn visie in notendop en hoe ik je kan helpen

Naast mijn therapeut-en coach-zijn heb ik ook jaren lang in het onderwijs gewerkt, met kleuters, pubers en volwassenen. Daarnaast heb ik zelf vier kinderen, nu van adolescent tot jong volwassenen. Zodoende ben ik ook ervaringsdeskundige! Je wilt je kinderen koesteren maar ook opvoeden tot sterke personen vol zelfvertrouwen. Hoe kun je èn een goede band bewaren èn je puberkinderen stapje voor stapje loslaten naar zelfstandigheid? Misschien sta je er alleen voor of misschien sta je als partners in de job van opvoeden.

Ik wil met jullie meedenken in de lastige situaties waar je tegenaan loopt. We kunnen ook bespreken hoe je de balans vindt tussen je werk en privè. Wat zijn jouw behoeften en ambities en wat betekent dat voor je gezin en relatie? Hoe ga je als partners met elkaar om in het zoeken naar de balans van vele zaken die jullie aandacht vragen. In de gesprekssessies gaan we op zoek naar oplossingen. Ze zijn er zeker!