Sekstherapie

Relatiecoaching bij intimiteitsproblemen

Heb je in je relatie problemen met seksualiteit? Dan kan een relatietherapeut misschien hulp bieden. Van alle relatieproblemen zijn de problemen die te maken hebben met seksualiteit misschien wel de meest voorkomende en de minst besproken in een relatie. Het is daarom ook verstandig om iemand in te schakelen, wanneer de problemen niet meer samen op te lossen zijn. Een relatietherapeut, relatiecoach of sekstherapeut kan helpen bij het vinden van een oplossing.

Problemen op het gebied van frequentie

Er kunnen in een relatie verschillende oorzaken zijn voor problemen met seksualiteit. Soms heeft de ene partner meer behoefte aan seks dan de ander. Het is dan goed om dit bespreekbaar te maken, hoe lastig dat ook kan zijn. Laat je de onvrede hierover voortbestaan, dan kan dat jullie verbondenheid te kort doen. En in het ergste geval kan één van de partners zijn heil elders gaan zoeken.

Verschillende voorkeuren op het gebied van seks

Ook verschillende voorkeuren op het gebied van seks kunnen voor spanningen zorgen. Waar de een van recht-toe-recht-aan seks houdt, wil de ander misschien meer variatie op het gebied van seks. Ik wil jullie als therapeut helpen het bespreekbaar te maken. Meestal geeft dat veel opluchting en zorgt het voor meer begrip naar elkaar. Met meer begrip voor elkaar kun je vaak tot verrassend nieuwe stappen en diepgaand contact komen!

Geen behoefte aan seks

Een ander probleem dat zich kan voordoen op het gebied van seksualiteit, is dat een van de partners geen behoefte heeft aan seks. Zwangerschap, bevalling, maar ook familiecrisis of ongelukkig voelen in werk en privé kunnen ervoor zorgen dat je het gevoel hebt van ‘laat de seks maar even zitten’. En dat mag natuurlijk! Maar laat deze situatie niet te lang duren, en blijf in contact met je partner. Ik wil je als relatietherapeut daar graag mee helpen. Ten slotte kunnen ook nare ervaringen in het verleden op het gebied van seksualiteit een relatie enorm beïnvloeden.

Zoek contact met een relatiecoach of sekstherapeut

Naast deze problemen zijn er ook vele andere oorzaken die een blokkade kunnen vormen voor de seksualiteit in een relatie. Ik wil jullie helpen de blokkades op te sporen en oplossingen te zoeken, zodat jullie seksleven weer gaat floreren. Heb je ook behoefte aan de hulp van een relatiecoach? Neem dan contact met mij op door te bellen naar 06-28976894 of te mailen via info@reflectare.nl. Tevens kun je het online contactformulier invullen voor meer informatie. Alle informatie wordt uiteraard volkomen vertrouwelijk behandeld. Voor fysieke seks gerelateerde problemen verwijs ik je na een kennismakingsgesprek graag door naar een passende expert, sekstherapeut of seksuoloog.